tiistai 6. tammikuuta 2015

Lepopäivän ratoksi

Terve vaan kamut, tänään mulla on viimeinen loma-päivä. Huomenna isäntäkin menee töihin ja meitsillä alkaa arkiset vahtivuorot. Onpas rankkaa taas tauon jälkeen moikata ikkunasta aamupäivän postinjakajaa, siinähän ne tärkeimmät kellotukset. Muu osa päivästä menee intuition mukaan. Joskus haukahtelen takapihan harakoille mutta aika turhauttavaa kun ne ei kuule ikkunan läpi.
 
Tänään piti kuitenkin ottaa rennosti tulevaa arkea varten, että sitten jaksaa uurastaa. Vaikkei olis hirveesti ruuhkaa vahtihommissa niin kuitenkin pitää olla valmiustilassa, sehän vie energiaa ja voimia. Näin meidän kesken voin tunnustaa että suurin energia menee kuitenkin sen illan odottamiseen, kun isäntäväki ja kauppakassit tulee kotiin.
 
Olipas hyvä sattuma lepopäivään kun tv:stä tuli mulle sopiva leffa ! Sen nimi on *Pentujengi avaruudessa* Emäntä puuhasteli keittiössä, isäntä oli kuntoilemassa ja meitsille laitettiin
elokuva-kanava päälle. Vaikka perhe ei nyt tehnytkään kaikkea yhdessä vapaapäivänä niin ei se haittaa, joskus on hyvä tehdä juuri sitä mitä itse eniten haluaa. Isäntä suunnisti salille, emäntä söi jäätelöä keittiössä ja meitsi siirtyi olkkarin puolelle leffaa katsomaan.
 
 
"Jee jee nyt se leffa alkaa ! En...en...tietenkään mene sohvalle tai tv-tuolille naarmuttamaan nahkaa !"

"Trallallaa....nyt löytyi viltille parempaa käyttöä..."


"Nyt ei naarmunnu nahka, tuolin eikä varsinkaan meitsin oma"
"Hui...meneeköhän toi avaruusalus lujaa !Emäntääää....toisitko jotain pikkupurtavaa leffan ajaksi !"
"Leffan jälkeen emäntä muistutti että oikeastaan sohva ja tv-tuoli ei ole bulldogin paikkoja. Otin taas sen ilmeen kuin olisin kuullut asiasta ensimmäistä kertaa"
"Vielä pieni sovinnon ele emännälle, yläfemmat ja se uskoi heti että meitsi ei menisi enää kielletyille paikoille. Voi olla että mun muisti pätkii taas kun tulee hyvä leffa, niitä kun on kivempi katsoa ylempää kuin omalta pediltä lattialta"



12 kommenttia:

  1. No mites on? Joko kohta Tyttis pääsee taas hoitamaan virkaansa?
    Ja näin pakkasella pitäs olla erioikeudet olla lattiatasoa ylempänä. Siellä kuitenkin vetää pahasti. Jos on lattialämmitys, niin ei ihan niin paha juttu, mutta kuitenkin....

    Runebergin tortut tulee kohta kauppoihin. Niitä odotellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuperäinen Tyttis on vielä tallissa talviteloilla :)
      Runebergit maistuu, siis emännälle.

      Poista
  2. Hei minäkin katsoin sitä leffaa! Tosin taisin torkahtaa pariin kertaan, kun sohvalla on niin unettavan mukava loikoilla. Palvelijatar söi keittiössä aamulla väsäämäänsä chili-tonnikalapiirasta ja selaili lehtiä.
    Hienosti ja huomaavaisesti suojasit nojatuolin ennen siihen asettumista. Ei pitäs olla emännällä valittamista. Mutta ainahan niillä jotain on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut edes vihainen...kunhan muistan etten mene enää tuolille....enpä :)
      t. Nero

      Poista
  3. Aika jännää leffaa napitit! Mä sain kerran ihan kohtuuttoman naurukohtauksen nimenomaista pätkää katsoessani. Vesi vain valui silmistä, kun ne koiranpennut ilmestyivät avaruuspuvuissa... Taisi olla silloin päällä joko sokerihumala, happivaje tms., koska ei se ehkä ihan niin hauska ollut. :) Tsemppiä arkirutiineihin paluuseen! Kyllä se siitä lähtee taas sujumaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se tosiaan hauska leffa näin ihmisen näkökulmasta ja bulldgogin mielestä hyytävä trilleri :)

      Poista
  4. Ee nuille ilimeille ja elleille pysty vihanen olemmaa. Sano äet. Että ee oo emäntäs ruahtinna sinuva toruva ku oot tuolilla ollunna. Oot sinä kyllä ilimeekäs kaverj, nuin niinku koeraks :D Äetijä hellyttää aena tuo sinun takaraevosj ja niskasj...tuossae tuolissa ku istut <3
    Minen tok tuommosta elokuvvoo muistannakkaa. Oes voenna aejjankuluks kahtoo.
    Ku ee pihallakkaa tarenna.
    Leppeehhän että jaksat huomenna ku arki alakaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katohan Iivari joku kerta tuo elokuva, luulenpa että äeteskin tykkää :)

      Poista
  5. Varmastikkin on ollut mukava viimenen lomapäivä elokuvaa katsellessa. Ulkonakin on niin kylmää, ettei sinne uskalla edes mennä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin melkein kaksikymmentä astetta pakkasta, hrrrr...
      Pakkanen paukkui vaikka emäntä luuli että se oli meitsi :)
      t. Nero

      Poista
  6. Rento meininki, kuoma! Kyä kaikesta näkee, että kuka teijän perheessä tahtipuikkoo heiluttaa. :D

    VastaaPoista